> besparen > Belastingadviseur voor jouw business?

Belastingadviseur voor jouw business?

Posted on 25/08/2019 | Comments Off on Belastingadviseur voor jouw business?

Ben je ondernemer? Dan ben je in Nederland zeker niet de enigste. Iedere dag worden er in Nederland mooie bedrijven opgericht. Als startende ondernemer zoek je natuurlijk naar manieren om de kosten laag te houden. Het is misschien niet de beste strategie, maar toch doen startende ondernemers het vaak.

Zelf boekhouding doen kan kosten besparen

belastingadviesDe boekhouding zelf doen is een makkelijke manier om kosten te drukken. Vaak wordt hier software voor gebruikt. Er is veel mogelijk via het internet. Softwareprogramma’s maken dit mogelijk. Ben je niet heel erg financieel handig, dan kun je hier echt wel tegenop zien. Je zou bijvoorbeeld belastingadvies Kampen kunnen inschakelen.

Ondanks dat het redelijk eenvoudig is, kun je er dus tegenop zien. Is het daarom niet een beter idee om dit uit te besteden? Zeker als je bedrijf groeit kan dit geen verkeerd idee zijn. Je tijd als ondernemer is immers een hoop geld waard. Wil je dan bonnetjes aan het invoeren zijn en facturen aan het verzenden zijn? Wij denken dat je dit niet moet willen.

Online boekhouden is eenvoudig

Je hebt tegenwoordig alleen een internetverbinding nodig de administratie bij te houden voor je business. Er zijn bijvoorbeeld applicaties op de smartphone waarmee zakelijke bonnetjes ingescand kunnen worden en direct kunnen worden geboekt in de boekhouding. Die hebt je natuurlijk altijd in je broekzak zitten. Alhoewel het internet deze zaken veel makkelijker maakt, moet het nog steeds worden gedaan. Plan daarom wekelijks een vast moment in om je administratie bij te werken. Als dit een vastgesteld punt is in de week dan bent u hier op voorbereid. Daarna kan je met belastingaangifte Nieuwegein ook mogelijk nog wat belasting besparen.

De administratie bijwerken is in bepaalde gevallen best een klus. Naast het bijwerken van de bonnen, bent u nog een hoop meer tijd kwijt als u ook zelf de facturen stuurt. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van betalingsherinneringen naar debiteuren die nog niet hebben betaald, of het telefonisch contact zoeken met deze mensen. Eigenaren geven vaak aan hier veel tijd kwijt te zijn. U kunt daarmee zeker tijd uitsparen als u een specialist inschakelt die dit allemaal voor u kan verzorgen.

» Tags: , , , , , ,

Comments are closed .