> water > Tips voor je eerste rijles 

Tips voor je eerste rijles 

Posted on 28/04/2020 | Comments Off on Tips voor je eerste rijles 

Mocht jij binnenkort je eerste rijles op de kalander hebben staan dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We zullen je hieronder namelijk de beste tips laten zien die wij je mee kunnen geven voor je eerste rijles. Zo weet je zeker dat je optimaal voorbereid zal zijn op deze bijzondere dag:  

  • Neem je bril/contactlenzen als je deze nodig hebt – Voorafgaand aan je les zal je instructeur je vragen om een nummerplaat te lezen die 20 meter verderop staat om er zeker van te zijn dat je een goed gezichtsvermogen hebt, Draag daarom je bril of contactlenzen als je deze nodig hebt. Ook handig voor als je een tussentijdse toets auto ingepland hebt staan. 
  • Draag prettige schoenen – Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen met dunne zolen. Als ze te dik zijn, kun je de pedalen niet voelen. Dit kan erg onprettig zijn in het begin. Hoge hakken zijn volledig uitgesloten. De hiel van je voet moet namelijk wel bij de pedalen kunnen. 
  • Kies de juiste tijd – Bent je een vroege vogel en geef je de voorkeur aan een les in de ochtend zorg er dan voor dat je de avond ervoor voldoende slaap krijgt. Als je een avondmens bent, raden wij je toch aan om in de middag een les te boeken. Het laatste wat je zou willen doen is dat je in slaap valt tijdens het rijden.  
  • Stel vragen als je ergens niet zeker van bent –  Zoals de meeste leerlingen ben je best een beetje nerveus of  opgewonden om voor de eerste keer te rijden. Wees niet bang om je instructeur vragen te stellen, zij zijn er om je te helpen bij het rijen.  

Comments are closed .